The thought of living within walking distance of Cornwall’s beautiful coastline is enough to make me want to pack my bags. This property, which is on the market with @Aucoot, combines its fantastic location in Bude, just a few minutes walk from Crooklets beach, with a stunning light-filled home designed by Hogarth Architects.

Located on Ash Row, this six-bedroom home is part of an award winning development of four houses designed under Hogarth Architects’ development wing Hogarth Homes.

AUCOOT

All photography by

Aside from the location and sea views, highlights in this house include the open plan and light-filled living area and dining-kitchen – a space that has been designed for social living.

As Hogarth Homes writes of this development on their website, the idea behind the Ash Row project was to take a fantastic site in a prime seaside location, and then build homes that would make you feel as if you were on holiday from the moment that you walk through the door.

Each of the houses was built to high sustainability standards, and the contemporary design references the Victorian row houses and beach huts that are typical of this area.

The open plan living space is placed at the top of this house to draw in those sea views and make the most of the light. The living area features a woodburner with a long-shuttered concrete shelf that provides log storage below – a nice detail – and there’s also a study area and a terrace from which to enjoy those views.

The kitchen and dining space includes a sleek white Poggenpohl kitchen with a large island forming a great work zone - and also creating a flow of space as you move around this open plan area. There are nice details like the beamed ceiling and the bright punches of colour – as seen on the terrace too – but the overall aesthetic is simple and understated, where the constantly shifting coastal light creates the drama in the space.

The two lower levels of the house, on the ground and first floor, contain the six bedrooms, including an ensuite master bedroom on the first floor, and there are also hand-crafted bunk beds that kids would love in the family bedrooms.

And these levels are accessed via a striking bespoke staircase made in laser-cut steel and birch-faced ply. It’s details like this that set this house apart.

This feels like such a vibrant and social living space, yet at the same time, with these airy volumes and light palette, this would also be a serene home to retreat to at the end of a busy day.

AUCOOT

See this property’s listing on

See the post on Copperline

#stellerspaces #stelleruk

Share This Story

Autoplay:

get the app